Waar moet u op letten bij overstappen?

U wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Vaak gaat hier een heleboel aan vooraf. U moet uw nieuwe leverancier kiezen en bekijken welke prijs daar bij hoort. Maar ook moet u de keuze maken voor welk soort energie u kiest. Maar waar moet u nou nog meer opletten?

Energieverbruik

Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten wat uw energieverbruik per jaar is. Immers betaalt u daar de stroom- en gasprijs voor. Om energiebedrijven te vergelijken moet u over deze gegevens beschikken. Aan de hand daarvan kunt u de keuze maken om over te stappen. Het beste kunt u hiervoor naar uw energiebedrijf bellen. Deze hebben alle gegevens bij de hand en een energieleverancier vergelijken zal zodoende eenvoudiger worden.

Prijs

Uiteraard is het van belang om op de gasprijs te letten bij het overstappen naar een andere energiemaatschappij. Het is daarom belangrijk om te weten welke stroom- of gasprijs uw nieuwe leverancier hanteert. De aanbiedingen kunnen immers heel verschillend zijn. Maar u betaalt altijd voor een aantal vaste kosten en er zijn kosten die afhankelijk zijn van hoeveel energie u per jaar verbruikt. Sommige bedrijven rekenen ook een vastrecht per maand. U moet dus niet alleen naar de stroom- of gasprijzen kijken als u stroom of gas verbruikt, maar u moet ook op de vaste kosten letten.

Soort contract

U moet ook goed kijken welk soort contract u afsluit. Er is immers keuze uit twee soorten contracten. Allereerst is er een contract voor onbepaalde tijd en u kunt kiezen uit een contract voor een bepaalde tijd. Beide contracten zijn altijd opzegbaar, er is echter wel een opzegtermijn. Deze bedraagt maximaal 30 dagen. Mocht u overstappen dan hoeft u niks op te zeggen. Dat doet uw nieuwe bedrijf voor u. Er is echter wel een periode nodig voor de overstap, deze is maximaal 6 weken.