Tips om energie te besparen

Veel huishoudens kampen met het probleem dat energie steeds duurder wordt, waardoor hun vaste lasten flink stijgen. Daarom is het erg belangrijk dat u zuinig omgaat met energie, want de gasprijs is  tegenwoordig hoog en u wilt natuurlijk niet onnodig geld betalen. Als u zuinig met energie weet om te gaan dan kan dat u vele euro’s schelen op de jaarafrekening. Daarom is het belangrijk om weet te hebben van een aantal handige tips om het gasverbruik te verlagen of laag te houden.

Huis goed isoleren en energie besparen

Allereerst is het belangrijk om uw huis goed te isoleren voor de kou van buitenaf. Dit kunt u doen door altijd uw ramen goed gesloten te houden en tochtstrippen te plaatsen op deuren, ramen en kozijnen. Ook tijdens het koken kunt u uw gasverbruik flink verminderen. Gebruik om te beginnen geen grote pannen tijdens het koken als dit niet nodig is. En als u aan het koken bent is het verstandig om een deksel te plaatsen op de pannen. Zo verliest de pan minder warmte en dat zorgt voor veel energie besparing. En natuurlijk zet u de verwarming overdag een graadje lager en voor het slapen gaan kunt u gerust een uur eerder de thermostaat terug zetten.  Ook bij het tuinieren kunt u energie besparen, leest u maar verder.

Nog meer tips om energie te besparen

U kunt regenwater opvangen in bijvoorbeeld in regenton, om daarmee de tuin te besproeien. Een bladblazer heeft u echt niet nodig, wat is er mis met een veger? En zo zijn er nog veel meer apparaten en tuingereedschap die luxe zijn, soms zelfs geheel overbodig, die wel allemaal energie verbruiken. Kijk eens wat u allemaal zonder energie kunt doen, gebruik uw eigen energie (lichaam) dat is ook nog eens goed voor uw conditie.

Mocht u gaan slapen, dan is het raadzaam om de temperatuur van de kamerthermostaat een aantal graden lager te zetten. Mocht u overdag thuis zijn en krijgt u het koud, dan kunt u beter een dikke trui aantrekken in plaats van de cv een graadje omhoog te draaien, een lagere gasprijs is immers gewenst. Als u geen dubbel glas in huis heeft, dit zorgt ervoor dat veel warme verloren gaat, dan is het een goed idee om gordijnen aan te schaffen. Deze behouden veel warmte in uw huis. En daarnaast vertel uw kinderen hoe ze zuinig met energie om moeten gaan. Dat zorgt er voor dat uw gasprijs al flink lager blijft. Maak er een sport van om steeds minder dure energie nodig te hebben.